SENDER > Volta al Bages (Terra de Maquis)


Els maquis coneguts també com la “Guerrilla” eren grups antifranquistes de resistència a Espanya que començaren la seva activitat durant la Guerra Civil Espanyola. Molts d’ells eren ex-combatents  republicans en territori francès, degut a que al començament de la Segona Guerra Mundial, van ser obligats a marxar de la seva terra  i s’enrolaren a la Resistència francesa. A partir de l’any 1.944, amb la retirada de l’exèrcit alemany reorientaren la seva lluita antifeixista cap a Espanya. Fins el 1.947, la lluita guerrillera contra el regim franquista va ser molt forta, però la repressió franquista s’intensifica causant moltes baixes mortals i detencions (que en molts casos igualment suposava la mort del guerriller/maqui). A partir del 1.952, els pocs que encara quedaven combatent en les muntanyes i boscos, negant-se a escollir entre l’exili o la mort, lluitaven sobretot per la supervivència, però sempre amb l’esperit romàntic d’alliberar la seva terra. El final dels maquis el van marcar la mort de Ramon Vila, alies Caracremada, el 1.963 i de José Castro el 1.965.
 
Els maquis es movien principalment per zones de muntanya de tota la península, sobretot per aquelles zones boscoses i de vegetació densa que proporcionaven bons amagatalls. Per traslladar-se d’una zona a una altra, ja fos per fer alguna acció contra el regim, per reagrupar-se o per buscar un amagatall on refugiar-se, es movien per tota una xarxa corriols que es poden descobrir a través d’aquesta volta. Aquests 235 km de corriols us permetran conèixer i entendre la vida d’un maqui, tot gaudint dels pintorescos i desconeguts paisatges amagats en els llocs més inhòspits del Bages.
 
Terra de Maquis t’ofereix fer una ruta amb Btt de 235 km, el 80% per corriols, tot passant per indrets i camins del territori maqui català.
 


Dades tècniques:

Total quilometres: 235km
90% per corriols
A fer per etapes: de 2 a 4 dies
Total desnivell: 7.000m

Com es pot fer:

A fer amb GPS.
RoadBook.
Amb Guia.

 
Per més informació:
 
e-mail: info@out.cat
Telf: 630 878 442
Web: www.terrademaquis.com
Web: www.out.cat

Documents:


Fotos:
Terra de Maquis VBTT
Terra de Maquis VBTT
Corriols maquis
Corriols maquis
VBtt Maquis
VBtt Maquis