SENDER > Camí Oliba | GR151 de Montserrat a Vic


El Camí Oliba és una ruta d’art romànic que uneix la comarca del Bages, d’Osona i la comarca del Ripollès utilitzant com a fil conductor el Bisbe i Abat Oliba. De totes les tendències arquitectòniques i artístiques que han existit fins al dia d’avui, la més estesa és sense cap mena de dubte el romànic. Les comarques d’Osona, el Bages i el Ripollès en són la mostra més fidedigne d’aquest bast patrimoni. Qualsevol dels pobles i ciutats que formen part de les nostres comarques té o ha tingut alguna església o edifici construït amb aquest estil. L’art romànic ens uneix i dóna sentit a aquest projecte. L’objectiu d’aquesta ruta és enllaçar els principals recursos arquitectònics del romànic de les comarques d’Osona, el Ripollès i el Bages.

Pas pel BagesEl primer tram de la ruta proposada com a Camins del Bisbe i Abat Oliba  o  GR-151, del Monestir de Montserrat a la ciutat de Vic, segueix estrictament el ja existent camí de Sant Jaume. Així com aquest camí presenta una tipologia de senyalització únicament vertical (pals amb banderes) la proposta que aquí efectuem és mitjançant l’homologació com a GR el reforç del mateix amb marques de pintura i senyalització horitzontal. La incorporació d’aquest tram a el que anomenem Camins del Bisbe i Abat Oliba és clau per a la consolidació d’un projecte tant cultural i espiritual com esportiu i turístic, amb el qual pretenem argumentar mitjançant una ruta ben definida els espais d’interès i els indrets emblemàtics de la vida d’aquest home distingit en la història del nostre país.El fet d’unir el Monestir de Montserrat com a bressol de la cultura catalana i la ciutat de Vic és un factor importantíssim en el camí de recuperar les velles vies de comunicació entre els pobles, tant utilitzats en l’antigor i oblidats en els nostres dies.El GR 151, no sols és una gran eina de descoberta del territori pel visitant llunyà, sinó també representa un nexe d’unió entre el habitants de les zones per les quals transcorre, la recuperació de camins antics utilitzats pel moviment de bestiar, per l’excursionisme tradicional ...


La ruta esta rumiada perquè hom hi pugui desenvolupar les seves inquietuds esportives, excursionistes i culturals a la seva justa mesura. Amb informació acurada respecte al camí, als desnivells i distàncies perquè el vianant pugui decidir sobre la marxa la composició i estratègia en les seves etapes.


Més informació

www.caminsoliba.cat


 

Documents:


Fotos:
Abat Oliba
Abat Oliba
Logo del Camí Oliba
Logo del Camí Oliba
Imatge del Camí Oliba
Imatge del Camí Oliba