ZONES TURÍSTIQUES >
Tornar

El Llobregat i la Gavarresa

Els municipis com Artés, Avinyó, Balsareny, Gaià , Sallent i Sant Feliu Sasserès històricament estan marcats geogràficament pel curs del riu Llobregat i la Gavarressa. Aquests rius que travessen la comarca de nord a sud, han deixat una forta empremta industrial del seu passat tèxtil. En les proximitats de Sallent trobem el poblat ibèric del Cogulló de l’època del Bronze. Es conserves algunes fortificacions com a zona de pas cap els Pirineus el Castell de Balsareny, el de Sallent i fortins d’època Carlina. A nivell arquitectònic del segle XIV trobem la construcció de la Sèquia de Manresa canal medieval que comunica Balsareny amb Manresa amb un entorn natural que incita a recorreu a peu o em bicicleta els seus 26 quilometres. Un lloc on s’ha de fer parada és la casa Museu Torres Amat a Sallent és del segle XVII; destaca pel seu mobiliari, l’ornamentació, i els objectes d’art litúrgics .

En tota la comarca les festes tradicionals tenen un gran pes, en aquesta zona destaquen la festa dels traginers a Balsareny, la Verema a Artés, les enramades de Sallent i la festa de les Bruixes de Sant Feliu Sasserès.

El Bages, a finals del segle XIX, era una de les comarques més importants de Catalunya en la producció vinícola fins l’arribada de la fil•loxera. Artés, Avinyó són terres de vinyes, bodegons i vi de qualitat Avui dia sota Denominació d’Origen Pla de Bages es reuneixen tota una sèrie de cellers que elaborant un vi de qualitat i representatiu del vi Català